owsianka na mleku sojowym z otrębami, jabłkiem, bananem i domowym masłem z orzechów włoskich*
oatmeal on soy milk with brans, apple, banana and homemade butter from walnuts*
*masło z orzechów włoskich z kakao, słodzone maminym syropem z mniszka
Niezależny ekspert - brat i ja sama przyznajemy, że to robione przeze mnie masło (w przeciwieństwie do poprzedniego) nie wyszło takie pyszne. Może to z powodu skórek orzechów włoskich (których przecież nie ma na fistaszkach) nadających mu goryczki. I to nie małej. Mniszek i kakao jakoś sobie poradziły i nie było takie złe, ale nadal... oryginalne.
Muszę zacząć eksperymentować z domowym masłem orzechowym.
OdpowiedzUsuńTa owsianka musiał być pyszna! Jabłko&banan <3
naprawdę? bo z dodatkiem kakao brzmi przepysznie :)
OdpowiedzUsuńWiesz, możliwe, że to zależy od gustu. Nie było jak takie typowe masło orzechowe z fistaszków. Chyba powinnam dać do spróbowania reszcie rodziny i poprosić o ocenę.
UsuńWyłuskane włoskie szybko jełczeją i robią się niezbyt smaczne. Najlepiej kupić te w łupinach i samemu się z nimi rozprawić.
OdpowiedzUsuńTo moje ulubione masło orzechowe, dodaję trochę soli i syrop klonowy/miód. Kakao mi jakoś nie pasuje. Za to z cynamonem jest mniam.
Czyli nie popełniłam gafy miksując włoskie? Uff... :)
Usuńmniam, chciałabym to masło !! pewnie że pycha ! szkoda ,że nie mam dobrego blendera od razu bym zrobiła *-*
OdpowiedzUsuń