poniedziałek, 8 kwietnia 2013

From the home garden.

pieczona owsianka z jabłkiem, płatkami migdałowymi i rodzynkami polana domowym musem śliwkowym
baked oatmeal with apple, almond flakes and raisins glade homemade plum mousse


Moja pierwsza pieczona owsianka.  
Pochwalę się, że oba użyte dzisiaj owoce pochodziły z mojego ogródka. Śliwki - zawczasu wydrylowane i zamrożone (wreszcie znalazły zastosowanie) oraz jabłka zimujące w chłodzie piwnicy. 



2 komentarze:

  1. jejka jak Ci zazdroszczę tych domowych owoców :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Posiadanie ogródka koło domu ma swoje plusy (między innymi w postaci warzyw i owoców bez chemii), ale trzeba grabić, plewić, siać i zbierać nawet przy niewielkiej ilości roślin. Dobrze, że nie muszę się tym zajmować w pojedynkę ;)

      Usuń