środa, 22 maja 2013

Homemade peanut butter.

panini z bułki z dynią z domowym masłem orzechowym i bananem 
panini of bread roll with pumpkin seeds with homemade peanut butter & banana 


Pierwszy raz robiłam masło orzechowe. Martwiłam się, że blender (który jest już w moim wieku) sobie nie poradzi, a tu proszę - niespodzianka. Nie dodawałam do orzeszków zupełnie nic, po prostu miksowałam z małymi przerwami, aż same puściły trochę tłuszczu i stały się zadowalająco gładkie i kremowe. Polecam taki sposób! 

PS: Przepraszam za jakość zdjęcia, ale spieszyłam się na autobus do alergologa. Testy znowu nic nie wykazały - mogę z powrotem jeść karpie, pomidory i selera. Hura! 




2 komentarze:

  1. Skoro tak to muszę też zrobić domowe masełko! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie! Ciekawa jestem jak to wychodzi w przeliczeniu na cenę?

      Usuń