domowy budyń na mleku orzechowym zagęszczany kaszą manną z otrębami, gorzką czekoladą 60%, orzechami laskowymi i jabłkiem
homemade pudding on hazelnut's milk concentrated by semolina with brans, dark chocolathe 60%, hazelnuts and apple
Miałam ochotę na budyń i żadnego porządnego budyniu w domu (jeden był bananowy, ale już z cukrem, a drugi wiśniowy, biedronkowy) zdałam się więc na starą dobrą mąkę ziemniaczaną i nowe, ale bardzo smaczne mleko z orzechów laskowych od Sante. Wyszło smacznie, bardzo smacznie, mleko orzechowe było już słodzone, więc budyń nie potrzebował dodatkowych słodzików i chyba (mimo cukru w składzie) pokuszę się kiedyś o wypróbowanie mleka migdałowego z tej samej serii).
Nie cierpię owocowych, jakoś w ogóle jedno z drugim mi się nie komponuje. Waniliowe i czeko najlepsze. Karmelowe by wygrywały gdyby je dobrze robili, ale żadna firma jeszcze nie spełniła moich oczekiwań w tym względzie.
OdpowiedzUsuńWłaśnie wróciłam z Netto, gdzie kupiłam sobie jeden czekoladowy i dwa waniliowe od Delecty - te chyba są dla mnie najlepsze. A Ty na jaką firmę stawiasz?
UsuńTeż lubię delectę - w szczególności wanilię z ziarenkami.
Usuń